Voedsel gevraagd

Voedsel gevraagd

Voedselbank Wijchen & Beuningen

We zijn altijd op zoek naar leveranciers!
Van wezenlijk belang voor het welslagen van onze doelstellingen is de medewerking van leveranciers en producenten van levensmiddelen. Vandaar dat deze benaderd worden met de vraag of zij, het liefst op structurele basis, partijen levensmiddelen willen afstaan. De ervaring leert dat er veel – goede producten – om diverse redenen niet meer verkoopbaar zijn via het reguliere afzetkanaal. Graag komt Voedselbank Wijchen & Beuningen in contact met bedrijven die levensmiddelen kunnen leveren. Producenten besparen zich zo de kosten die vernietiging anders met zich mee zou brengen.

Artikelen waar vooral behoefte aan is:
• pasta’s en rijst
• aardappelpuree(poeder)
• maaltijdsauzen en mixen
• harde groenten (koolsoorten), verse groenten en fruit
• soepen (blik en pot)
• groenteconserven in pot of blik
• vlees en vleeswaren (verpakt en van productinformatie voorzien),      kaas, vlees en vis in blik
• eieren en houdbare zuivel(producten)
• boter, oliën en vetten
• koffie, thee, suiker

Ook diepvriesproducten zijn van harte welkom en dat geldt voor alle producten die ingevroren kunnen worden.
Producten waarvan de TGT-datum reeds verstreken is nemen we niet aan en worden door de Voedselbank niet uitgegeven, tenzij het op of vóór die datum ingevroren is.
Producten met een THT-datum kunnen door ons ook na die datum uitgegeven worden. Hiervoor hanteren wij een lijst (infoblad 76) uitgegeven door de NVWA.

Particuliere levensmiddelengiften zijn van harte welkom, ook wanneer het kleine hoeveelheden voedsel betreft.
Huisgemaakte producten, zoals bijv. maaltijden, soep en jam, mogen wij niet aannemen.

Voedselbank Wijchen & Beuningen neemt, hoe goed bedoeld ook, in principe geen ‘non-food’ artikelen aan, zoals speelgoed, knuffels, beddengoed en incontinentiemateriaal. Spullen die met de persoonlijke hygiëne te maken hebben (zeep, shampoo, enz.) en schoonmaakspullen zijn wel welkom. Ook menstruatieproducten zijn erg welkom. U kunt altijd even bellen met onderstaande coördinatoren om het zeker te weten.

Afgeven van levensmiddelen in Wijchen

Voor Wijchen kunt u (houdbaar) voedsel afgeven op  Kruisbergseweg 54, op vrijdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Voor het afgeven van niet lang houdbaar voedsel, zoals bijv. verse groenten of fruit, vragen wij u vooraf te overleggen met Peter Coolen, de coördinator van Wijchen, bereikbaar op 06 27896872. Niet lang houdbaar voedsel dient nog voldoende vers te zijn. Elke vrijdag worden de voedselpakketten door ons uitgegeven.

Wijkcentrum ’t Achterom, bij winkelcentrum Homberg, is ook een inzamelpunt (blauwe bak in de hal) voor Voedselbank Wijchen.

Verder kunt u bij de Wijchense bieb tijdens hun openingstijden terecht om voedsel te doneren. Lekker lang houdbaar, daar zijn we dol op. 

Afgeven van levensmiddelen in Beuningen

Voor Beuningen kunt u (houdbaar) voedsel afgeven op Rijstveld 4, op vrijdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Voor het afgeven van niet lang houdbaar voedsel, zoals bijv. verse groenten of fruit, vragen wij u vooraf te overleggen met Anja van Sommeren, de coördinator van Beuningen,                          bereikbaar op 06 46541012. Niet lang houdbaar voedsel dient nog voldoende vers te zijn. Elke vrijdag worden de voedselpakketten door ons uitgegeven.

Daarnaast is er in de Corneliuskerk in Beuningen een vast inzamelpunt voor de Voedselbank. De kerk is van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur.